M????to browarniane

M??óto browarniane- pochodz?ce  z ziarna j?czmienia bia??ka, t??uszcze oraz w??ókno, które nie uleg??y hydrolizie enzymatyczneSk??ad podstawowy m??óta browarnianego to: 22% suchej masy, 22-24% bia??ka ogólnego w suchej masie, oko??o 10% t??uszczu surowego i 18% w??ókna surowego. Pasza ta jest bardzo dobrym ??ród??em bia??ka, którego wi?cej ni?? po??owa (55-58%) stanowi bia??ko nierozk??adalne w ??waczu (RUP – z ang. rumenundegradable protein)

  •  
<<< Powrót
Dodano: 21 Luty 2022

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie

ue
ue
W ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 poddziałania 4.2 „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” zostanie zrealizowana operacja pod tytułem wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa poprzez uruchomienie w zakładzie produkcji pasz oraz rozbudowę magazynu zbożowego i realizację inwestycji przeciwdziałającej zmianom klimatu, mająca na celu zwiększenie konkurencyjności przedsiębiorstwa poprzez budowę nowoczesnej bazy magazynowej oraz uruchomienie produkcji pasz i wdrożenie inwestycji służącej przeciwdziałaniu zmianom klimatu. Na skutek realizacji operacji zostanie osiągnięty wskaźnik operacji: utrzymanie poziomu umów długoterminowych zawartych z producentami rolnymi na zakup surowca/przyjęcie do usługowego przetwarzania lub przechowywania w ilości co najmniej 50%.

Odwiedzin: 173196