Śruta słonecznikowa
Śruta słonecznikowa to tanie i dobre źródło białka roślinnego w paszach. Charakteryzuje się wysoką zawartością aminokwasów Metioniny i Argininy. Z powodzeniem może być stosowana praktycznie u wszystkich gatunków zwierząt gospodarczych, za wyłączeniem prosiąt.
Worek 25 kg
Dzięki wysokiemu poziomowi włókna świetnie sprawdza się w żywieniu starszych tuczników oraz loch. Dla bydła stanowi cenne źródło białka palonego w żwaczu, poprawia rozród, oraz korzystnie wpływa na jakość mleka.
Ze względu na smakowitość i zapach jest chętnie pobierana przez zwierzęta.
Produkt wolny od GMO, powstały w wyniku ekstrakcji nasion słonecznika.
Skład % udział:
- Białko- min 34-36%
- Tłuszcz- 1,5 - 2%
- Włókno- max 18%
- BTJE- 12,8%
- BTJN- 24,5%
- Energia metaboliczna:
- trzoda- 11-12MJ/kg = 2605-2841kcal/kg.
Dawkowanie:
- Warchlaki: 5%
- Tuczniki 5-10 %
- Krowy: 5-20 %
- Kury nioski: do 15%
- Kurczęta: do 10%
- Brojlery: do 18%
Dodano: 21 Luty 2022
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie


W ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 poddziałania 4.2 „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” zostanie zrealizowana operacja pod tytułem wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa poprzez uruchomienie w zakładzie produkcji pasz oraz rozbudowę magazynu zbożowego i realizację inwestycji przeciwdziałającej zmianom klimatu, mająca na celu zwiększenie konkurencyjności przedsiębiorstwa poprzez budowę nowoczesnej bazy magazynowej oraz uruchomienie produkcji pasz i wdrożenie inwestycji służącej przeciwdziałaniu zmianom klimatu. Na skutek realizacji operacji zostanie osiągnięty wskaźnik operacji: utrzymanie poziomu umów długoterminowych zawartych z producentami rolnymi na zakup surowca/przyjęcie do usługowego przetwarzania lub przechowywania w ilości co najmniej 50%.