Śruta słonecznikowa

Śruta słonecznikowa to tanie i dobre źródło białka roślinnego w paszach. Charakteryzuje się wysoką zawartością aminokwasów Metioniny i Argininy. Z powodzeniem może być stosowana praktycznie u wszystkich gatunków zwierząt gospodarczych, za wyłączeniem prosiąt.

Worek 25 kg


Dzięki wysokiemu poziomowi włókna świetnie sprawdza się w żywieniu starszych tuczników oraz loch. Dla bydła stanowi cenne źródło białka palonego w żwaczu, poprawia rozród, oraz korzystnie wpływa na jakość mleka.
Ze względu na smakowitość i zapach jest chętnie pobierana przez zwierzęta.

 

Produkt wolny od GMO, powstały w wyniku ekstrakcji nasion słonecznika.

Skład % udział:

  •  Białko- min 34-36%
  •  Tłuszcz- 1,5 - 2%
  •  Włókno- max 18%
  •  BTJE- 12,8%
  •  BTJN- 24,5%
  •  Energia metaboliczna:
  •  trzoda- 11-12MJ/kg = 2605-2841kcal/kg.

Dawkowanie:

  • Warchlaki: 5%
  • Tuczniki 5-10 %
  • Krowy: 5-20 %
  • Kury nioski: do 15%
  • Kurczęta: do 10%
  • Brojlery: do 18%

 

<<< Powrót
Dodano: 21 Luty 2022
Gimnazjum NR 6 - Śruta słonecznikowa

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie

ue
ue
W ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 poddziałania 4.2 „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” zostanie zrealizowana operacja pod tytułem wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa poprzez uruchomienie w zakładzie produkcji pasz oraz rozbudowę magazynu zbożowego i realizację inwestycji przeciwdziałającej zmianom klimatu, mająca na celu zwiększenie konkurencyjności przedsiębiorstwa poprzez budowę nowoczesnej bazy magazynowej oraz uruchomienie produkcji pasz i wdrożenie inwestycji służącej przeciwdziałaniu zmianom klimatu. Na skutek realizacji operacji zostanie osiągnięty wskaźnik operacji: utrzymanie poziomu umów długoterminowych zawartych z producentami rolnymi na zakup surowca/przyjęcie do usługowego przetwarzania lub przechowywania w ilości co najmniej 50%.

Odwiedzin: 197374