??ruta s??onecznikowa
??ruta s??onecznikowa to znakomity sposób na uzupe??nienie bia??ka w paszy.
Sk??ad % udzia??:
· Bia??ko- min 34-36%
· T??uszcz- 1,5 - 2%
· W??ókno- max 18%
· BTJE- 12,8%
· BTJN- 24,5%
· Energia metaboliczna:
· trzoda- 11-12MJ/kg = 2605-2841kcal/kg.
· drób- 6-11MJ/kg = 1421-2606 kcal/kg.
Dodano: 21 Luty 2022
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie
W ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 poddziałania 4.2 „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” zostanie zrealizowana operacja pod tytułem wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa poprzez uruchomienie w zakładzie produkcji pasz oraz rozbudowę magazynu zbożowego i realizację inwestycji przeciwdziałającej zmianom klimatu, mająca na celu zwiększenie konkurencyjności przedsiębiorstwa poprzez budowę nowoczesnej bazy magazynowej oraz uruchomienie produkcji pasz i wdrożenie inwestycji służącej przeciwdziałaniu zmianom klimatu. Na skutek realizacji operacji zostanie osiągnięty wskaźnik operacji: utrzymanie poziomu umów długoterminowych zawartych z producentami rolnymi na zakup surowca/przyjęcie do usługowego przetwarzania lub przechowywania w ilości co najmniej 50%.