WYSŁODKI Niemelasowane

Wysłodki niemelasowane to cenny dodatek paszowy, zaliczany do pasz treściwych. Idealne rozwiązanie na uzupełnienie braków energetycznych, białkowych dla krów mlecznych, zasuszonych, bydła opasowego.

Worek 30 kg

Wysłodki to zdrowa, łatwo przyswajalna pasza z niską zwartością cukrów prostych, ale dużą zawartością włókna, błonnika i wapnia. Najbezpieczniejsze i najzdrowsze są właśnie wysłodki niemelasowane z niską zawartością cukru (bez dodatku melasy).  Na brak melasy i niską zawartość cukru warto zwrócić uwagę zwłaszcza przy karmieniu koni z problemami gastrycznymi lub cukrzycą. Wysłodki niemelasowane sprawdzą się też doskonałe przy utrzymaniu ogólnej formy i witalności koni oraz innych zwierząt. Przez wysoką zawartość włókna wspierają również pracę układu trawiennego. 

Wysłodki polecane są dla: koni, krów, owiec, kóz, trzody chlewnej, innych zwierząt gospodarskich
 
PRZYKŁADOWE DZIENNE DAWKOWANIE:
Konie 1-4 kg, Krowy mleczne: 2-4 kg, Opasy 1-2 kg, Krowy zasuszone 1 kg, Tuczniki – ok. 3 kg,
 
Przed podaniem wysłodki należy namoczyć. 
<<< Powrót
Dodano: 20 Listopada 2024
Gimnazjum NR 6 - WYSŁODKI Niemelasowane

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie

ue
ue
W ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 poddziałania 4.2 „Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój” zostanie zrealizowana operacja pod tytułem wzrost konkurencyjności przedsiębiorstwa poprzez uruchomienie w zakładzie produkcji pasz oraz rozbudowę magazynu zbożowego i realizację inwestycji przeciwdziałającej zmianom klimatu, mająca na celu zwiększenie konkurencyjności przedsiębiorstwa poprzez budowę nowoczesnej bazy magazynowej oraz uruchomienie produkcji pasz i wdrożenie inwestycji służącej przeciwdziałaniu zmianom klimatu. Na skutek realizacji operacji zostanie osiągnięty wskaźnik operacji: utrzymanie poziomu umów długoterminowych zawartych z producentami rolnymi na zakup surowca/przyjęcie do usługowego przetwarzania lub przechowywania w ilości co najmniej 50%.

Odwiedzin: 194520